TYKY-tiimi piristää työarjen keskellä

Kuusi vuotta sitten perustettu Minervan TYKY-tiimi luo hyvää oloa ympärilleen. Neljästä aktiivisesta työntekijästä koostuva joukko elävöittää työarkea erilaisin tempauksin ja keksii monipuolisia aktiviteetteja työyhteisönsä iloksi.

Valmiiksi katettu aamupalabrunssi tuoreine sämpylöineen ja croissantteineen tuo ripauksen luksusta työviikkoon. Näin on luonnehtinut Minervan yksi lääkäreistä ja tähän huomioon yhtyy varmasti muukin henkilöstö. TYKY-tiimin jäsenet, minervalaiset Sari Ollaranta ja Sofia Kalasniemi Rauman toimipisteeltä sekä Nina Hohtari ja Sanna-Mari Nenonen Euran toimipisteeltä suunnittelevat yhteistyössä arjen pieniä piristyksiä ja muita tapahtumia läpi vuoden.

– Koko talon yhteiset aamupalat ovat todella suosittuja ja saavat ehkä eniten positiivista palautetta. Vaikka aamupalan on tarkoitus olla yllätys, vinkkaamme kyllä henkilöstölle etukäteen, että huomenna sopisi saapua nälkäisenä töihin. Aamupalat ja muut tempaukset järjestetään luonnollisesti molemmissa toimipisteissämme, jotta pääsemme nauttimaan niistä yhtä aikaa, Ollaranta kertoo.

Kahvihuoneen teemapäivät elävät vuodenaikojen mukaan: tarjolla voi olla vappumunkkeja tai pääsiäismunia, kun taas marraskuussa kahvihuone saa halloween-koristeet ylleen. Ystävänpäivänä kaikki saivat pienen muistamisen työhuoneeseensa, ja toisinaan työkavereita odottaa post it -lapputervehdykset postilaatikoissa. Monesti kyse ei ole isoista asioista; työkaverin huomioiminen arjessa kantaa usein pidemmälle kuin erilliset tapahtumat.

Toiminnan suunnittelu tuo vaihtelua omaankin työhön

TYKY-tiimi on huolehtinut minervalaisten työhyvinvoinnista kuukausittain noin kuuden vuoden ajan. Jotain toiminnasta kertoo myös kahvihuoneen seinällä komeileva Suomen aktiivisin työpaikka -sertifikaatti, joka saatiin Olympiakomitean työhyvinvointikyselyn tuloksena neljä vuotta sitten.

– Näiden työpaikoilla tapahtuvien pienten juttujen lisäksi järjestämme tapahtumia työajan ulkopuolella muutaman kerran vuodessa. Olemme käyneet muun muassa melontaretkellä, avannossa, teattereissa, konserteissa ja ampumaradalla, Ollaranta taustoittaa.

– Tiimimme tekee suunnitelmat vuodeksi kerrallaan, mutta pidämme ne muilta visusti salassa. Työkaveritkin ovat oppineet, ettei meiltä kannata niitä udella.

Tässä yhteydessä voimme kuitenkin jo kertoa, että toukokuussa olemme menossa ajamaan kartingia ja kesäkuussa osallistumme villiyrttikurssille, Ollaranta ja Kalasniemi paljastavat.

Heidän mukaansa tavoitteena on saada hymyt työkaverien kasvoille.

– Ajatuksenamme on järjestää mahdollisimman monipuolista ohjelmaa, jotta jokainen löytäisi jotain mielekästä, johon osallistua vuoden aikana. Vaikka saamme vapaasti toteuttaa suunnitelmiamme, kuuntelemme silti herkällä korvalla työkavereiden toiveita ja pyrimme toteuttamaan niitä mahdollisuuksien mukaan, Ollaranta sanoo.

– On hauskaa keksiä kaikenlaista ohjelmaa ja päästä yllättämään työkaverit. Tapahtumien suunnittelu tuo omaankin työpäivään mukavaa vaihtelua, jatkaa Sofia Kalasniemi, joka on TYKY-tiimin tuorein vahvistus.

– Koitamme usein keksiä myös jotain leikkimielistä, kaiken ei aina tarvitse olla niin virallista. Esimerkiksi pikkujouluissamme tuolileikki sai aikaan ne suurimmat naurut, kertoo Ollaranta.

TYKY-tiimin tempaukset lisäävät yhteisöllisyyttä ja mahdollistavat vapaamuotoisemman yhdessäolon työkavereiden kanssa.

– Järjestämämme aktiviteetit ovat muodostuneet tärkeäksi asiaksi työyhteisössämme ja niitä odotetaan aina kovasti.

On hienoa, että minervalaiset osallistuvat toimintaamme innolla. Silloin tietää, että TYKY-tiimi on onnistunut työssään, Kalasniemi ja Ollaranta summaavat.