Paikallisen Lääkärikeskus Minervan esteettömät tilat ovat kaikkien helposti saavutettavissa: ”Asiakasta kuunnellaan ja hoito alkaa heti ensikohtaamisesta”

Porin IsoKarhuun aukeavan Lääkärikeskus Minervan tunnussana on ”hoituu”. Siihen kiteytyy toimintatapa, jossa asiakasta kuunnellaan ja hänen huolensa ymmärretään. Samalla asiakas ohjataan suoraan oikealle hoitopolulle.

Teksti: Maiju Junko / Satakunnan Kansa

Lääkärikeskus Minervassa kokeneet sairaanhoitajat, kuten Heli Kokki, ovat tärkeässä asemassa. He ovat asiakkaan ensikontakti – tuleepa tämä sitten tiskille tai ottaa yhteyttä puhelimella. (Kuva: Vesa Saivo)

Sairaanhoitaja Heli Kokki on yksi Poriin 3. lokakuuta avattavan uuden lääkärikeskuksen kasvoista. Heli on aiemmin työskennellyt muun muassa terveyskeskuksessa ja yksityisessä ensihoidossa. Lisäksi hänellä on hätäkeskuspäivystäjän koulutus.

– On hienoa päästä Minervaan tekemään merkityksellistä työtä, jossa saan käyttää koulutukseni ja kokemukseni tuomia taitoja, Heli kertoo.

Ystävällinen vastaanotto ja kiireetön asiakaspalvelu rauhoittavat asiakkaan mieltä.

– Henkilö, jolla on jokin terveyteen liittyvä huoli, on usein vähän herkillä. Me ammattilaiset osaamme kysyä täsmälliset kysymykset ja ohjata asiakkaan suoraan oikealle hoitopolulle. Toisinaan riittävät pelkät kotihoito-ohjeet, eikä käyntiä tarvita lainkaan. Toki varaamme ajan suoraan asiakkaan toivomalle lääkärille sen enempiä kyselemättä, jos hän näin haluaa, Heli jatkaa.

On tärkeää, että asiakas pääsee halutessaan asioimaan aina saman lääkärin kanssa. Näin luottamuksellisesta hoitosuhteesta voi parhaimmillaan tulla vuosikymmenten mittainen.

Uudet ja esteettömät tilat valmistuvat IsoKarhun katutasoon. Rakentamisessa on kuultu tarkasti työntekijöiden toiveita ja vinkkejä. Valoisa vastaanottotiski on somistettu puurimoilla. (Kuva: Vesa Saivo)

Keskellä kaupunkia, kätevästi yhdessä tasossa

Minervan upouudet tilat ovat Porin keskustassa kauppakeskus IsoKarhussa. Lääkärikeskuksen pääsisäänkäynti on Liisankadulla. Kaikki palvelut löytyvät katutasosta, mikä takaa jouhevan asioinnin.

Kattotasanteella on kahden tunnin maksuton pysäköinti, ja hissillä pääsee halutessaan lähes ovelle asti.

– Loimme toimivat, lääkärikeskuksen vaatimukset täyttävät tilat. Halusimme kuitenkin välttää laitosmaisuutta ja tuoda asiakastiloihin värien ja sisustuksen myötä lämpöä. Pienilläkin yksityiskohdilla on iso merkitys, kertoo yksikönpäällikkö Jasperiina Mattsson.

– Esimerkiksi lasten odotustilaan valitsimme tapetin, josta pikkuiset voivat vanhempineen nimetä eläimiä ja keksiä tarinoita. Toivomme, että lapsiasiakkaamme pitäisivät meitä paikkana, jossa on aina mukava käydä.

”Meillä on hyvä ryhmähenki. Henkilökunta on ollut mukana uuden rakentamisen joka vaiheessa ja odottaa innolla muuttoa”, Jasperiina Mattsson. (Kuva: Vesa Saivo)

Hyvä henki heijastuu talon tapaan toimia

Jasperiina ja Heli odottavat toimipisteen avaamista innoissaan.

– Meillä on loistava tiimi, joka huokuu ammattitaitoa. Tämä ammattitaito valjastettiin käyttöön jo uusien tilojen suunnitteluvaiheessa.

– Esimerkiksi laboratorion ja kuvantamisen tilojen vaatimukset ja tarpeet tuntevat parhaiten he, jotka niissä työskentelevät.

Minervassa avoin ilmapiiri ja vuorovaikutus ovat tärkeitä, arkisia arvoja.

– Perheyrityksessä hierarkia on matala ja tiedonkulku nopeaa. Mieltä vaivaavan asian voi sanoa suoraan kahvipöydässä vaikka yrityksen perustaja Heimolle tai toimitusjohtaja Kaisalle, Jasperiina kertoo.

Lasten odotushuoneen maisematapetti kettuineen, oravineen ja muine metsänelävineen virittää mielikuvitusta. Rauhoittavan tunnelman täydentävät pikkuruiset huonekalut ja liukumäki. (Kuva: Vesa Saivo)

Lääkärikeskus Minerva, Porin toimipiste

  • Avautuu 3.10.2022
  • Isolinnankatu 15 / IsoKarhu
  • Auki arkisin klo 8–18
  • 14 vastaanottohuonetta, ilmaiset pysäköintipaikat
  • Varaa aika: puhelimitse 02 480 90090 (alkaen 3.10.) tai verkossa
  • laboratorion suora numero 02 480 900 88
  • kuvantamisen suora numero 02 480 900 85