Minervan paluumuuttajalla on kädet täynnä IsoKarhun toimipisteen suunnittelussa

Minervan uuden, IsoKarhuun avattavan toimipisteen suunnittelu ja remontointi on jo täydessä vauhdissa. Maaliskuun alussa Porin yksikön päällikkönä aloittanut, HTM, Jasperiina Mattsson iloitsee palatessaan vanhaan työpaikkaansa.

- Olen aiemmin työskennellyt Minervassa lähes kymmenen vuotta. Hoitotyö on siis tuttua ja kaikin puolin mieluista. Minervan jälkeen vaihdoin esihenkilötehtävään, ensin julkiselle sektorille ja lopulta päädyin isolle yksityiselle terveydenhuoltoalan toimijalle. Jatko-opinnot aloitin jo Minervassa ja koin lääkärikeskuksen hyvänä ja työntekijöistään huolehtivana työpaikkana.

Kontakti Minervan toimitusjohtajaan Kaisa Koskiseen herätti ajatuksen paluumuutosta.

- IsoKarhuun avattava toimipiste on loistava tilaisuus päästä mukaan luomaan uutta jo aivan alkuvaiheessa. Perustamistyötä ei toki tehdä yksin, vaan työskentelen yhteistyössä toimitusjohtajan ja vastaavan lääkärin Pekka Ylitalon kanssa. Vaikka päätökset IsoKarhun toimipisteen perustamisesta oli tehty jo ennen kuin tulin mukaan, riittää Porissa vielä työsarkaa, Mattsson kertoo.

Uusi toimipiste kiinnostaa tulevia työntekijöitä

Porin toimipiste avataan IsoKarhun tiloihin ja remontti noin tuhannen neliön tiloissa sujuu hyvin aikataulussa. Tilasuunnittelussa on päästy jo osittain kalustusvaiheeseen.

- Tiloista tulee nykyaikaiset ja asiakasystävälliset. Ne sijaitsevat katutasossa, mikä takaa asiakkaalle esteettömän kulun. Lisäksi IsoKarhun pysäköintialueella on kahden tunnin maksuton pysäköinti ja sen hissi laskeutuu suoraan oviemme eteen.

Tilan suunnitteluvaiheessa on otettu huomioon myös Minervan asiantuntijoiden toiveet, jotta vastaanottotilat tukevat toimintaa parhaalla mahdollisella tavalla.

- Henkilökuntamme on ollut kullanarvoisessa roolissa tilojemme suunnittelussa. He ovat alansa ammattilaisia ja tunnistavat työnsä sujumisen kannalta ne olennaisimmat tekijät. Tämä osaltaan lisää myös työhyvinvointia. Ja kun työskentelyolosuhteet ovat kunnossa, antaa se työntekijöillemme mahdollisuuden keskittyä tärkeimpään, eli itse työhönsä ja asiakkaisiimme, Mattsson kertoo.

Työntekijöiden rekrytointi alkaa viikolla 12. Jo ensimmäinen uutinen Minervan uusista toimitiloista herätti kiinnostusta ja hoitohenkilöstöltä on tullut kymmeniä avoimia hakemuksia.

- Hakemusten määrä on yllättänyt meidät todella iloisesti. Vaikka haemme henkilökuntaa pääasiassa Porin IsoKarhuun, on työskentely työntekijän näin halutessa mahdollista myös Eurassa ja Raumalla. Asiakkaitamme palvelee Porissa myös kuvantaminen ja laboratorio, joten työterveyshoitajien, sairaan- ja terveydenhoitajien lisäksi tulemme tarvitsemaan myös röntgenhoitajan ja laboratoriohoitajan.

Uusi Porin toimipiste avaa ovensa syksyllä 2022. Rekrytoitava henkilökunta voi niin halutessaan aloittaa talon tavoille tutustumisen jo kesällä muissa toimipisteissä. Jasperiina Mattsson tullaan näkemään jatkossa Porissa, Raumalla kuin Eurassakin tehden esihenkilötyön lisäksi yritysasiakastyötä.