Minervan lääkärit konkari Juho ja uusin vahvistus Juuso: ”Hyvä työyhteisö koituu aina potilaan parhaaksi”

Yleislääkärit Juho Nummi, 55, ja Juuso Kähärä, 31, viihtyvät työssään. ”Lääkärikeskus Minervassa jokainen hoitaa oman pestinsä parhaalla mahdollisella tavalla. Tällaisen yrityskulttuurin keskellä on helppo toimia.”

Teksti: Maiju Junko / Satakunnan Kansa

Lääkärikeskus Minervan lääkäri Juho Nummi
Juho Nummi tiesi jo yläasteella haluavansa lääkäriksi ja valitsi siksi korkeimmat tasokurssit. Ennen lääkistä Juho ehti opiskella vuoden opettajan ammattiin. (Kuva: Vesa Saivo)

Juho Nummi tunnisti maailmanparantajan itsessään jo nuorena, joten ei ollut yllätys, että opiskelupaikaksi valikoitui lääketieteellinen tiedekunta. Uransa hän aloitti työterveyslääkärinä ja toimi lisäksi päivystyksessä ja ensihoidon lääkäriyksikössä.

Avoin yrityskulttuuri viehätti

”Työpäivät olivat pitkiä, ja jossakin vaiheessa meno alkoi tuntua hurjalta. Aloin miettiä, entäpä jos olisi yksi ovi, josta mennä aamulla sisään tekemään päivän työt”, Juho taustoittaa.

Paljasjalkaisena raumalaisena hän tunsi Minervan lääkäreitä, jotka kertoivat omia hyviä kokemuksiaan.

Juho lopettikin muut työt ja aloitti Minervassa vuonna 2006.

”Minervan avoin yrityskulttuuri viehätti. Organisaatio on superohut, esimiehen tapaa päivittäin kahvikupposen ääressä. Turhaa hierarkiaa ei ole.”

Juho arvostaa minervalaisten sitoutuneisuutta.

”Jokainen antaa täyden panoksensa, jotta hoito toteutuu tehokkaasti ja turvallisesti.”

Minervassa kaikki ammattiryhmät ajattelevat samalla tavalla perusasioista ja yhteistyö sujuu kitkatta.

”Kaikki ajanvarauksesta vastaanottoon, hoitotilanteesta näytteenottoon hoidetaan hyvin ja asiakas edellä.”

Lääkärikeskus Minervan lääkäri Juho Nummi vastaanottohuoneessaan
Pysyvät työtilat helpottavat lääkärin arkea: välineet ovat tutuilla paikoillaan eikä niitä tarvitse etsiskellä. (Kuva: Vesa Saivo)

Aktiivista tykytoimintaa ja pitsaa

Minerva panostaa tykytoimintaan. Aamiaisia, teatteriretkiä, melontareissuja ja muita mukavia aktiviteetteja on tarjolla kautta vuoden. Minervan lääkäreillä on myös oma, vuosikymmenien mittainen perinteensä.

”Käymme kerran viikossa yhdessä pitsalla. Se on hauska henkireikä”, Juho kertoo.

Ohoh Toimitusjohtaja Kaisa Koskinen kutsuu vuosittain koko henkilökunnan kotiinsa jouluaterialle.

Lääkärikeskus Minervan lääkäri Juuso Kähärä
Minerva työyhteisönä on ylittänyt Juuso Kähärän odotukset. ”Olen erittäin tyytyväinen, että lähdin mukaan.” (Kuva: Vesa Saivo)

Suomalainen perheyritys vakuutti

Porilaisesta Juuso Kähärästä tuli minervalainen tänä syksynä, kun Minerva avasi toimipisteen Porin IsoKarhuun.

”Nuorena puntaroin uraa lentäjän ja lääkärin välillä. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen valintaani. Konkreettinen auttamistyö on juuri sitä, mitä haluan tehdä.”

”Muutoshalu oli jo hetken aikaa kytenyt pinnan alla. Yhteydenotto Minervasta tuli juuri oikeaan kohtaan. Kiinnostuin, ja tarkempi tutustuminen vakuutti. Lääkärikeskus edustaa juuri niitä arvoja, joita haluan tukea. Se on suomalainen, matalan hierarkian perheyritys. Hoidollinen kokonaisuus on kunnossa: ihmisiä autetaan yksilöllisesti ja kokonaisvaltaisesti.”

Juuson erityinen mielenkiinnonkohde on hormonilääketiede, joka etsii ratkaisuja pääasiassa diabeteksen ja kilpirauhassairauksien hoitoon.

Tiesitkö? Minervassa jokaisella lääkärillä on pysyvä huone, joten paikkaa ei tarvitse jatkuvasti vaihtaa. Tämä helpottaa hoidon sujuvuutta, kun tietää heti, missä mikäkin väline on.

Lääkärikeskus Minervan lääkäri Juuso Kähärä
Juuso perehtyi muutaman viikon ajan Minervan toimintatapoihin Raumalla, ennen kuin aloitti vastaanoton Porissa. (Kuva: Vesa Saivo)

Jokaisen työpanosta arvostetaan

Kuukaudet uudessa työpaikassa ovat vastanneet Juuson odotuksiin.

”Meillä on lämmin työilmapiiri, ja kaikkien kanssa on helppo tulla toimeen. Lääkäreiden ja hoitajien tarpeista pidetään hyvää huolta ja jokaisen työpanosta arvostetaan aidosti.”

Työhyvinvoinnilla on tärkeä merkitys jaksamiseen.

”Pidän jämptisti huolta, että käyn säännöllisesti tauolla, kahvilla ja lounaalla. Lisäksi liikun vapaa-aikana ja varmistan, että rentoudun tarpeeksi. Nämä kaikki vaikuttavat kokonaishyvinvointiin ja työn hoitamiseen parhaalla mahdollisella tavalla.”

Uutta Minervassa on aloittanut kolme uutta kirurgia: gastro-, verisuoni- ja käsikirurgit.