Eurassa hymy kohtaa hymyn

Minervan Euran toimipisteen vastaanotossa aistii hyvän tuulen läsnäolon kaikesta kanssakäymisestä. Tutut hoitajat ja lääkärit antavat jokaiselle asiakkaalle tämän tarvitseman ajan.

Jo yli 20 vuoden ajan Eurassa toiminut ammattiosaajien joukko on tullut alueen asukkaille tutuksi. Avarat ja viihtyisät tilat yhdessä lämminhenkisten kohtaamisten kanssa luovat tunnelman, jossa asiakkaiden on helppo olla oma itsensä.

Eurassa palvellaan yksityis- ja työterveyshuollon asiakkaita. Yleislääkärien lisäksi asioidaan gynekologilla ja ortopedillä, ihotautilääkärillä, psykiatrilla, työterveyspsykologilla, lastenlääkärillä sekä korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärillä.

– Useat yleislääkärit ja kattavat erikoislääkäripalvelut takaavat nopean ja asiantuntevan hoidon asiakkaille, kun parhaimmillaan ajan vastaanotolle voi saada samalle päivälle, yleislääkäri Marja-Leena Alho kertoo.

– Olen kahden vuoden aikana saanut tänne omia vakioasiakkaita, jotka käyvät säännöllisemmin. He ovat tulleet tutuiksi ja on mukavaa seurata, kuinka heidän elämänsä soljuu eteenpäin.

Alho ja työterveyslääkäri, yleislääketieteen erikoislääkäri Mona Toivonen pitävät vastaanottoa Eurassa kahdesti viikossa. Muina päivinä he työskentelevät Rauman toimipisteessä. Noin puolen tunnin työmatka paikkakuntien välillä rentouttaa molempia, kun työpäivän asiat tulee mietittyä autossa valmiiksi.

Toivonen on pitänyt Eurassa vastaanottoa toimipisteen avaamisesta eli syksystä 2001 lähtien. Hän tekee Raumalla pääosin työterveyslääkärin töitä, joten Euran toimipisteessä työskentely tuo mukavaa vaihtelua.

– Eurassa asiakkaita on työterveysasiakkaiden lisäksi laidasta laitaan, lapsista aikuisiin. Tuttuja vakioasiakkaita on paljon, Toivonen sanoo.

Hyvä työilmapiiri heijastuu asiakaskohtaamisiin. Tämä on helposti aistittavissa henkilökunnan tervehtiessä jokaista sisääntulijaa iloisesti. Eurassa hymy kohtaa hymyn.