Todistukset

Yleislääkärimme Minervassa tekevät tarvittaessa erilaisia lääkärintodistuksia asiakkaan terveydentilasta. Yleisimpiä ovat ajokorttitodistus (myös mopo- ja moottoripyöräkortti ja taksiajolupa), T-todistus, meripalvelutodistus, sukellustodistus, puolustusvoimien todistus ja aselupatodistus.

Käyntitodistuksia kirjoittavat vastaanoton sairaan-ja terveydenhoitajat.

AJOKORTTITODISTUS

Todistus tarvitaan hakiessa uutta ajokorttia ja määräajoin, riippuen ajokorttiluokasta. Saatte Trafilta noin 4 kuukautta ennen ajokorttinne voimassaolon päättymistä kirjeen, jossa muistutetaan ajokortin uudistamisesta. Kirjeen mukana Trafi lähettää esitietolomakkeen, joka otetaan täytettynä mukaan lääkärin vastaanotolle. 70-vuotiaille ja vanhemmille tehdään laajennettu lääkärintarkastus. Myös poliisi voi pyytää lääkärintarkastusta ajolupaa varten. Asiakas toimittaa Ajovarmaan menevät todistukset itse ja poliisille menevät lähetetään suoraan polisiille Minervasta.

T-TODISTUS

Todistus vaaditaan usein uutta työ- tai opiskelupaikkaa varten.

MERIPALVELUTODISTUS

Alkutarkastus Minervassa tehtynä on voimassa kolme kuukautta ja seuraava tarkastus on tehtävä kunnallisella puolella. Uusintatarkastus on voimassa kaksi vuotta. Todistuksia kirjoitetaan ainoastaan Rauman toimipisteessä, ja niitä tekee tällä hetkellä lääkäri Pasi Gorski.

Emme kirjoita norjalaisia meripalvelutodistuksia.

SUKELLUSTODISTUS

Sekä urheilu- että harrastesukeltaja tarvitsee sukellustodistuksen. Todistus uusitaan määräajoin.

PUOLUSTUSVOIMIEN TODISTUS

Todistus kirjoitetaan palvelukelpoisuutta varten.

ASELUPATODISTUS

Asiakas toimittaa ampuma-aseen hankkimislupaa varten kirjoitetun lääkärintodistuksen itse polisiille. Ellette ole asioinut aiemmin Minervassa, on syytä ottaa mukaan mahdolliset aiemmat sairaustiedot.

Lääkärimme tekevät myös muita todistuksia. Asiaa voi tiedustella ajanvarauksemme henkilökunnalta.