Laboratorio

Laboratoriotutkimukset ovat keskeisessä osassa terveydentilan tutkimisessa, taudin diagnostiikassa ja hoidon seurannassa. Lähes 70 % lääkäreiden tekemistä diagnooseista perustuu kliinisten laboratoriotutkimusten antamaan tietoon. Lääkärikeskus Minervan laboratoriot palvelevat Rauman, Euran ja Porin toimipisteissä. Useimpiin laboratoriotutkimuksiin voi tulla myös ilman lääkärin lähetettä.

Minervassa on tarjolla kattava valikoima laboratoriotutkimuksia, kuten erilaiset verinäytteet, virtsanäytteet, gynekologinen irtosolunäyte (PAPA) ja sydänsähkökäyrä eli EKG. Kiireelliset päivystysnäytteet analysoidaan tarvittaessa välittömästi laboratoriomme tiloissa. Hyvin koulutettu ja pätevä henkilökuntamme sekä säännöllinen sisäinen ja ulkoinen laaduntarkkailu takaavat tulosten luotettavuuden. Tutkimustulokset ovat lääkärin käytettävissä heti analyysien valmistuttua.

Laboratorioon tulijalle

Näytteenotto toimii toimipisteissä pääasiassa ilman ajanvarausta. Aika tulee varata ainoastaan sokerirasitusnäytteeseen ja SPR:n hyytymistekijätutkimukseen. Laboratoriotutkimuksiin pääsee myös ilman lääkärin lähetettä, mutta silloin tutkimuksista ei saa Kela-korvausta.

Laboratoriokokeiden tuloksiin vaikuttavat näytteenottoa edeltävät tekijät kuten ruokailu ja lääkkeet, mistä johtuen tutkimuskohtaiset valmistautumisohjeet annetaan yleensä jo lähetteen tekovaiheessa. Työterveyshuollon asiakas saa laboratorion valmistautumisohjeet suoraan työterveyshoitajalta tai - lääkäriltä. Kotona otettaviin näytteisiin liittyvät ohjeet löytyvät potilaisohjeistamme.

Neuvomme mielellämme laboratorioon liittyvissä asioissa numerossa 02 8380 851 (Rauma), 02 8380 884 (Eura), 02 4809 0088 (Pori) tai ajanvarauksen kautta 02 8380 800.

Laboratoriotutkimuspaketit

Erikoislääkärimme toimesta kootut paketit sisältävät yleisimmät ja olennaisimmat tutkimukset. Laboratoriokäyntiin et tarvitse lääkärin lähetettä tai ajanvarausta. Valmistautumisohjeet näytteenottoon saat soittamalla laboratorion puhelinnumeroon. Tulokset valmistuvat kolmen työpäivän kuluessa.

Tutkimuspaketit eivät sisällä laboratoriotulosten tulkintaa. Mikäli tulokset poikkeavat viitearvoista ja haluat apua tulosten tulkinnassa, suosittelemme varaamaan ajan lääkärille asiakaspalvelustamme tai verkkosivuiltamme.

Naisen terveystarkastuspaketti (11 tutkimusta)

Naisen terveystarkastuspaketti sisältää elimistön tärkeitä arvoja, kuten kilpirauhashormonin sekä vitamiineja. Se soveltuu esimerkiksi vuosittaiseksi terveystarkastuspaketiksi tai elämäntapamuutoksen tueksi. Ennen näytteenottoa tulee olla 10–12 tuntia ravinnotta ja näytteet tulee ottaa ennen mahdollisen tyroksiinilääkkeen ottoa.

Paketti sisältää perusverenkuvan, herkkä-CRP, HbA1C (”pitkäsokeri”), ferritiini, maksa-arvo (ALAT), D-vitamiinin, B12-vitamiinin, kilpirauhashormonin (TSH), rasva-arvot (lipidit), munuaisarvon (kreatiniini) ja folaatin.

Hinta 285 €

Miehen terveystarkastuspaketti (12 tutkimusta)

Miehen terveystarkastuspaketin avulla kartoitetaan kehon hyvinvointia ja se sisältää muun muassa erityisesti miehelle tärkeät PSA:n, testosteronin ja B12-vitamiinin. Ennen näytteenottoa tulee olla 10–12 tuntia ravinnotta ja näytteet tulee ottaa ennen klo 12.

Paketti sisältää perusverenkuvan, herkkä-CRP, HbA1C (”pitkäsokeri”), ferritiini, maksa-arvo (ALAT), D-vitamiini, B12-vitamiini, kilpirauhashormoni (TSH), rasva-arvot (lipidit), munuaisarvo (kreatiniini), PSA ja testosteroni.

Hinta 285 €

Yrittäjän terveystarkastuspaketti

Yrittäjä, muista pitää huolta myös itsestäsi! Yrittäjän terveystarkastuspaketin avulla kartoitetaan yleistä hyvinvointia ja se soveltuu esimerkiksi vuosittaiseksi tarkastuspaketiksi.

Naisyrittäjän terveystarkastuspaketti sisältää perusverenkuvan, herkkä-CRP, HbA1C (”pitkäsokeri”), ferritiini, maksa-arvo (ALAT), D-vitamiinin, B12-vitamiinin, kilpirauhashormonin (TSH), rasva-arvot (lipidit), munuaisarvon (kreatiniini) ja folaatin. Ennen näytteenottoa tulee olla 10–12 tuntia ravinnotta ja näytteet tulee ottaa ennen mahdollisen tyroksiinilääkkeen ottoa.

Miehen terveystarkastuspaketti sisältää perusverenkuvan, herkkä-CRP, HbA1C (”pitkäsokeri”), ferritiini, maksa-arvo (ALAT), D-vitamiini, B12-vitamiini, kilpirauhashormoni (TSH), rasva-arvot (lipidit), munuaisarvo (kreatiniini), PSA ja testosteroni.

Hinta 285 €

Liikkujan laaja tarkastuspaketti (13 tutkimusta)

Säännöllisesti treenaavalle räätälöity tutkimuspaketti auttaa arvioimaan elimistön tasapainoa sekä fyysistä jaksamista. Tutkimusten avulla saa myös tietoa suorituskykyyn mahdollisesti vaikuttavista piilevistä ongelmista, kuten tulehduksista, anemiasta sekä vitamiinin puutoksista.

Paketti sisältää perusverenkuvan, herkkä-CRP, HbA1C (”pitkäsokeri”), ferritiini, maksa-arvo (ALAT), D-vitamiinin, B12-vitamiinin, rasva-arvot (lipidit), munuaiskoe (kreatiniini+GFRe), natrium, kalium, magnesium ja kalsium.

Hinta 285 €

Sukupuolitautien tarkastuspaketti (3 tutkimusta)

Seksitaudit ovat usein oireettomia, joten testeihin kannattaa hakeutua pienellä kynnyksellä.

Paketti sisältää yleisimmin seksikontaktissa tarttuvien tautien testit: klamydia, tippuri ja HIV.

Ennen näytteenottoa sinun tulee olla virtsaamatta vähintään 2 tuntia.

Hinta 82 €

 

Katso laboratorioiden aukioloajat yhteystiedot-sivulta.

Rauma
puh. 02 8380 851

Eura
puh. 02 8380 884

Pori
puh. 02 4809 0088

 

 

Riikka Haanpää

Bioanalyytikko

Satu Julin

Bioanalyytikko

Kirsi Nieminen

Bioanalyytikko

Kirsi Santala

Laboratoriohoitaja

Anna Varho

Bioanalyytikko