Laboratorio

Laboratoriotutkimukset ovat keskeisessä osassa terveydentilan tutkimisessa, taudin diagnostiikassa ja hoidon seurannassa. Lähes 70 % lääkäreiden tekemistä diagnooseista perustuu kliinisten laboratoriotutkimusten antamaan tietoon. Lääkärikeskus Minervan laboratoriot palvelevat Rauman ja Euran toimipisteissä. Useimpiin laboratoriotutkimuksiin voi tulla myös ilman lääkärin lähetettä.

Minervassa on tarjolla kattava valikoima laboratoriotutkimuksia, kuten erilaiset verinäytteet, virtsanäytteet, gynekologinen irtosolunäyte (PAPA) ja sydänsähkökäyrä eli EKG. Kiireelliset päivystysnäytteet analysoidaan tarvittaessa välittömästi laboratoriomme tiloissa. Hyvin koulutettu ja pätevä henkilökuntamme sekä säännöllinen sisäinen ja ulkoinen laaduntarkkailu takaavat tulosten luotettavuuden. Tutkimustulokset ovat lääkärin käytettävissä heti analyysien valmistuttua.

Laboratorioon tulijalle

Näytteenotto toimii toimipisteissä pääasiassa ilman ajanvarausta. Aika tulee varata ainoastaan sokerirasitusnäytteeseen ja SPR:n hyytymistekijätutkimukseen. Laboratoriotutkimuksiin pääsee myös ilman lääkärin lähetettä, mutta silloin tutkimuksista ei saa Kela-korvausta.

Laboratoriokokeiden tuloksiin vaikuttavat näytteenottoa edeltävät tekijät kuten ruokailu ja lääkkeet, mistä johtuen tutkimuskohtaiset valmistautumisohjeet annetaan yleensä jo lähetteen tekovaiheessa. Työterveyshuollon asiakas saa laboratorion valmistautumisohjeet suoraan työterveyshoitajalta tai - lääkäriltä. Kotona otettaviin näytteisiin liittyvät ohjeet löytyvät potilaisohjeistamme.

Neuvomme mielellämme laboratorioon liittyvissä asioissa numerossa 02 8380 851 (Rauma), 02 8380 884 (Eura), 02 4809 0088 (Pori) tai ajanvarauksen kautta 02 8380 800.

Laboratorion aukioloajat

Rauma

MA–PE 8–16
LA 10–13

Eura

MA–PE 8–15

Pori

MA–PE 8–15

 

Satu Julin

Bioanalyytikko

Sanna-Mari Nenonen

Bioanalyytikko

Sirpa Saari

Bioanalyytikko

Kirsi Santala

Laboratoriohoitaja

Maria Sirrola

Bioanalyytikko

Anna Varho

Bioanalyytikko