Lastentaudit

Lääkärikeskus Minervaan on helppo tulla kaikissa 0–20-vuotiaiden lasten ja nuorten asioissa:

 • Infektiot; myös hengenahdistuksen hoito
 • Astman diagnoosi ja seuranta; spirometria, juoksurasitus
 • Allergiatutkimukset ja hoito
 • Ruoka-ainealtistukset
 • Tabletti- ja pistossiedätyshoito yli 5-vuotiaille
 • Atopian hoito, rasvausohjaus
 • Suolisto-ongelmat; mahakipu, ummetus, ripuli, oksentelu, pulauttelu
 • Pienten vauvojen itkuisuus, vatsavaivat ja syömisongelmat
 • Kasvu ja kehitys
 • Mielialaongelmat
 • Rokotukset ja lääkeinjektiot, esim. reumalääkkeet, antibiootit
 • Vanhemman huoli lapsen terveydestä

Kun kyse on lapsen terveydestä, on tärkeää päästä hoitoon nopeasti. Lääkärikeskus Minervan lastenlääkärille et tarvitse lähetettä ja tarvittaessa voit kysyä neuvoa hoitajilta. Vanhemmat ovat lastensa parhaita asiantuntijoita ja Minervassa otetaan vanhempien huoli aina vakavasti.

Minervassa on oma lasten ja nuorten yksikkö, jonka toiminta muistuttaa keskus- tai aluesairaalan lastentautien poliklinikkaa. Tarjoamme erikoissairaanhoidon tasoista hoitoa matalalla kynnyksellä ilman lähetettä. Minervassa turvataan hoidon jatkuvuus eli sama lääkäri ja hoitaja on helposti tavoitettavissa. Minervassa hoituu niin yksittäinen ongelma kuin pitkäkestoinen perussairauden seurantakin. Potilaan lisäksi huomioidaan koko perheen hyvinvointi.

Minervassa tutkitaan ja hoidetaan monipuolisesti sekä joustavasti

Minervassa tutkitaan ja hoidetaan lasten ja aikuisten atopiaa, astmaa ja allergioita. Spirometriat ja rasitusspirometriat tehdään itse ja pienemmille tehtävät oskillometriat teetetään yhteistyökumppanilla. Hoitaja opastaa astmalääkelaitteen ja adrenaalikynän oikean käytön ja seuraa jatkossa lääkkeen käytön toteutumista. Ruoka-aineallergioita tutkitaan tekemällä verikokeiden lisäksi ruoka-altistuksia. Atoopikoille etsitään sopivat voiteet rasvaamalla iho vastaanoton aikana ja samalla vanhemmat oppivat oikean rasvaustavan.

Siitepöly-, pölypunkki- ja pistiäisallergioissa on mahdollista saada siedätyshoitoa. Minervassa annetaan sekä pistos- että tablettisiedätyshoitoa sekä lapsille että aikuisille.

Vauvan itkuisuus on iso kuormitustekijä perheelle. Vauvahieronta voi auttaa vauvojen levottomuuteen ja itkuisuuteen. Minervassa taito opetetaan vanhemmille itselleen.

Lasten rokotukset ja lääkeinjektiot onnistuvat Minervassa helposti ja aikataulullisesti joustavasti.

Lastenlääkärille tärkeitä yhteistyökumppaneita Minervassa ovat kokeneiden yleislääkäreiden lisäksi lastenkirurgi, lastenneurologi, ihotautilääkäri, korvalääkäri, radiologi ja gynekologi. Hoidon sujuvuuden kannalta on tärkeää, että omassa talossa on saatavilla lapset huomioiva laboratorio- ja röntgenpalvelut.

Koska lääkäriin?

Vatsakipu, suolen toiminnan muutokset, syömishäiriö, yö- tai päiväkastelu, pitkittynyt yskä, hengitysvaikeus, uusi erilainen tai pitkään jatkuva toistuva päänsärky, toistuvat tai vaikeat infektiot, ontuminen, nivelkivut, ihottuma, allergiaoireet sekä rytmihäiriöt ovat tavallisia syitä hakeutua arvioon. Ylipäätään mikä tahansa uusi vaikea tai pitkittyvä oire on syytä huomioida. 

 

Iiro Heino

Yleislääkäri, lastentauteihin erikoistuva

Urpo Hyödynmaa

Lastentautien erikoislääkäri, työterveyslääkäri, yleislääkäri

Sofia Kalasniemi

Lastensairaanhoitaja

Niina Koivisto

Lastentautien erikoislääkäri

Sari Malmi

Lastenkirurgian erikoislääkäri

Elina Ylitalo

Lastenneurologian erikoislääkäri, Yleislääkäri