SOITA 02 838 0800 / Rauma       02 838 0880 / Eura

CALL 02 838 0800 / Rauma       02 838 0880 / Eura

Etusivu » Palvelut » Laboratorio

Laboratorio

Laboratoriotutkimukset ovat keskeisessä osassa terveydentilan tutkimisessa, taudin diagnostiikassa ja hoidon seurannassa. Lähes 70% lääkäreiden tekemistä diagnooseista perustuu kliinisten laboratoriotutkimusten antamaan tietoon. Lääkärikeskus Minervan laboratoriot palvelevat Rauman ja Euran toimipisteissä. Useimpiin laboratoriotutkimuksiin voi tulla myös ilman lääkärin lähetettä.

Minervassa on tarjolla kattava valikoima laboratoriotutkimuksia, kuten erilaiset verinäytteet, virtsanäytteet, gynekologinen irtosolunäyte (PAPA) ja sydänsähkökäyrä eli EKG. Kiireelliset päivystysnäytteet analysoidaan tarvittaessa välittömästi laboratoriomme tiloissa. Hyvin koulutettu ja pätevä henkilökuntamme sekä säännöllinen sisäinen ja ulkoinen laaduntarkkailu takaavat tulosten luotettavuuden. Tutkimustulokset ovat lääkärin käytettävissä heti analyysien valmistuttua.

 

Laboratorioon tulijalle

Näytteenotto toimii sekä Rauman että Euran toimipisteessä pääasiassa ilman ajanvarausta. Aika tulee varata seuraaviin tutkimuksiin: sokerirasitusnäyte ja SPR:n hyytymistekijätutkimukset. Tutkimuksiin pääsee vaivattomasti myös ilman lääkärin lähetettä laboratorion aukioloaikoina. Tällöin tutkimuksista ei saa Kela-korvausta. Koska laboratoriokokeiden tuloksiin vaikuttavat näytteenottoa edeltävät tekijät, kuten ruokailu ja lääkkeet, annetaan tutkimuskohtaiset valmistautumisohjeet yleensä jo lähetteen tekovaiheessa. Työterveyshuollon asiakas saa laboratorion valmistautumisohjeet suoraan työterveyshoitajalta tai - lääkäriltä. Kotona otettaviin näytteisiin, kuten virtsa- ja ulostenäyte, löydät ohjeet alla olevasta linkistä.

Neuvomme mielellämme laboratorioon liittyvissä asioissa numerossa 028380851 (Rauma), 028380884 (Eura) tai ajanvarauksen kautta 028380800.

 

Laboratorion aukioloajat

Rauma

MA-PE 8-16
LA 10-13

Kesän poikkeusaukioloajat ovat tarkistettavissa etusivultamme.

Eura

MA-PE 8-15

 

Hyödyllisiä linkkejä:

Laboratoriotutkimusten potilasohjeet

Laboratoriotutkimusten esimerkkihintoja

Asiantuntijat

  • Kaikki
  • Eura
  • Rauma

Julin Satu

Bioanalyytikko

Kaitila Johanna

Bioanalyytikko

Santala Kirsi

Laboratoriohoitaja