Ihotautien hoidot

Ihotautien sairaanhoitajan vastaanotolla keskitytään iho-ongelmien ja ihosairauksien hoitoon. Kyseeseen voi siis tulla ihon perushoidon ja rasvauksen ohjaamisesta aina hankalampien/vaikeampien ihosairauksien hoitoon ja seurantaan. Ihotautien sairaanhoitajan vastaanotolla on myös mahdollista saada seuraavia hoitoja:

Valohoito UVB311

Valohoitoa käytetään ihosairauksien, kuten psoriasis, atopia, urtikaria, hoidossa. Valohoitoa voidaan käyttää myös ennaltaehkäisevänä siedätyshoitona aurinkoihottumaa sairastavilla. Valohoidossa käydään noin 15-25 kertaa.

Ventipress (painepuristushoito)

Ventipress-laitteella hoidetaan laskimovajaatoiminnasta johtuvaa turvotusta. Hoidolla ennaltaehkäistään hankalien säärihaavojen syntyä. Ventipress-hoitoa annetaan kolme kertaa viikossa niin monta kertaa, että turvotus saadaan pois.

Iontoforeesihoito

Käytetään käsien ja jalkojen liikahikoilun hoitoon. Iontoforeesihoidossa johdetaan pieni sähkövirta hikitiehyeisiin. Hikirauhasten toiminta lamaantuu ja hikoilu vähenee.

Voit tiedustella hoidoista ja niiden aloituksesta lisää henkilökunnaltamme tai lääkäriltäsi. Tarvitset hoitoihin lääkärin lähetteen. Voit myös varata vastaanottoajan ihotautien sairaanhoitajalle Krista Uusi-Kartanolle.

Anna Laine

Iho- ja sukupuolitautien erikoislääkäri

Leena Laurikainen

Ihotautien erikoislääkäri

Laura Raiko

Ihotautien erikoislääkäri

Krista Uusi-Kartano

Ihotautien sairaanhoitaja