Minervassa on tiistaista alkaen mahdollista olla yhteydessä omaan lääkäriin videoyhteyden tai puhelimen välityksellä. On paljon asioita, joihin voi saada lääkäriltä avun ilman varsinaista käyntiä Minervassa. Etävastaanotto voi tulla kyseeseen esimerkiksi silloin, jos ei halua tai voi poistua kotoaan. 

LääkärikeskusMinerva_Yleislääkärit3

Yleislääketieteen erikoislääkäri Terhi Hiltunen pitää puhelinetävastaanottoa ensi viikosta alkaen.

Mitä asioita etävastaanotolla voi hoitaa?

Etävastaanotolla hoidetaan erilaisia vaivoja ja oireita, jotka eivät välttämättä vaadi fyysistä käyntiä vastaanotolla. Tyypillisiä oireita ja vaivoja, joiden hoitaminen ei vaadi fyysistä tutkimusta ovat ylähengitysteiden oireet, kuten kuume, kurkkukipu ja yskä, silmätulehdukset ja iho-oireet, sekä aikuisilla että lapsilla. Myös lääkärisi kanssa etukäteen sovitut kontrollit ja hoidon seuranta saattavat olla mahdollista toteuttaa videovastaanotolla. Lääkärisi arvioi tarpeen laboratorio- tai kuvantamistutkimuksiin oireittesi perusteella. 

Miten etävastaanotolle liitytään?

Etävastaanotto hoidetaan joko puhelin- tai videoyhteydellä. Videovastaanottoa varten tarvitset älylaitteen tai tietokoneen verkkoyhteydellä. Kirjaudu videovastaanotolle ohjeiden mukaisesti vastaanottoaikanasi ja odota lääkäriä. Keskustelua ei tallenneta.

Mistä etävastaanottoaika varataan?

Voit varata etävastaanottoajan puhelimitse (02 838 0800) tai nettiajanvarauksestamme (valitse toimipisteeksi etävastaanotto). Tarkistathan nettiajanvarauksessa ennen vahvistusta asiantuntijan tiedoista kummasta ajasta on kyse, videovastaanotosta vai puhelinsoittoajasta.

Miten etävastaanotto maksetaan?

Etävastaanotosta veloitetaan tavallisen vastaanottokäynnin hinta aikaperusteisesti. Vastaanotosta saa kelakorvauksen. Etävastaanottokäynnistä lähetetään lasku kotiin laskutuslisällä (12,10€). Käyttämättä jääneestä videovastaanotosta voidaan periä etävastaanoton hinta.

 

*Hyvät työterveyshuollon asiakkaat. Huomioittehan, että eMinerva -digipalvelu on käytössänne työterveyshuollon etävastaanottoja varten. Lue lisää eMinerva -digipalvelusta.