Aloitamme koronavirustestaukset 14.4.2020

COVID-19 kuva

TESTAUKSEN KRITEERIT

Lääkärikeskus Minervassa aloitettiin pääsiäisen jälkeen koronavirustestaukset.

Testaustarpeen arvioi aina lääkäri. Etävastaanottomme sopii tähän hyvin, ja ajan voi varata nettiajanvarauksestamme. THL:n uusimpien ohjeiden mukaisesti potilaat, joilla on koronavirusinfektioon sopivia oireita tai lääkärin arvion perusteella syytä epäillä koronavirustartuntaa, tulisi testata.

Oireettomia, kohdentamattomia testauksia ei edelleenkään suositella tehtäväksi, mutta jos henkilö on ollut kontaktissa koronavirukseen sairastuneeseen ja altistunut mahdollisesti virukselle, testi voidaan tehdä lääkärin arvioinnin perusteella. Lääkärin harkinnan mukaan myös muilta potilasryhmiltä voidaan ottaa näytteitä.

MITEN SAAVUN KORONAVIRUSTESTAUKSEEN?

Kun olet saanut lähetteen, tulee sinun ensin varata aika testiin puh. 02 838 0800 (ellei lääkäri ole tehnyt sitä samalla).

Tule sitten varattuna aikana autolla pysäköintikatokseen hengitystieinfektiovastaanoton oven lähelle opasteen mukaiselle paikalle. Otathan kelakorttisi tai kuvallisen henkilötodistuksesi valmiiksi esiin. Pysy auton sisällä odottamassa, kunnes hoitajamme tulee ottamaan näytteen auton ikkunan kautta. Jos kuitenkin joudut saapumaan paikalle muulla tavalla kuin autolla, voit jäädä odottamaan ulkona olevalle tuolille. Voit joutua odottamaan hetken, jos samanaikaisesti on menossa toinen toimenpide, mutta älä kuitenkaan tule sisään hengitystieinfektiovastaanotolle, vaan tarvittaessa soita 02 838 0855.

MITEN SAAN TESTIN TULOKSEN JA MIKÄ ON JATKOHOITO?

Testin tulos saadaan yleensä 48h kuluessa. Pääsääntöisesti hoitava lääkärisi ilmoittaa tuloksesta ja antaa jatko-ohjeet. Negatiivisesta tuloksesta voi ilmoittaa myös hoitajamme.

Koska COVID-19- virustauti on luokiteltu yleisvaaralliseksi tartuntataudiksi, ilmoitamme positiiviset tulokset suoraan tartuntataudeista vastaavalle virkalääkärille ja sairaanhoitopiirin tartuntatautiyksikköön. Tarvittavat karanteeni- ja muut määräykset sekä tartuntaketjujen selvittämiset tehdään virkalääkärin toimesta.

HINTA

Koronatestin hinta on 213,30€, kelakorvauksen jälkeen 157,30€.